Materialen en Doeksoorten

Wij werken met diverse doeken voor de productie van onze zeilen, ieder doek heeft zijn eigen specificaties en toepassingen. Wij adviseren u graag over welk doeksoort het meest geschikt is voor uw jacht en zeilwensen. Voor advies, vragen of een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met info@zeilmakerijsudwest.nl

 

Scherpe prijs en maximale duurzaamheid

   I

   I

   I

   I

   I

   I

   I

   I

   I

   I

   I

   I

   I

   I

Maximale prestaties

Fibercon AP (All Purpose)

Fibercon AP staat voor een scherp geprijsd en duurzaam doek met goede vaareigenschappen. Door een coating heeft het een hoge UV-bestendigheid. Specificaties (PDF)

 

 

CDX Polyester Cruising Laminaat

Zeilcomfort en prestaties komen samen in CDX. Dit materiaal bestaat uit een laminaat dat zorgt voor een sterk en soepel doek met een hoge UV-bestendigheid. Specificaties (PDF)

 

 

Fibercon Warp Tech

Een geweven doek met zeer hoge dichtheid, hierdoor wordt het zeil zeer sterk. Naar afhankelijk van de gewenste prestaties en de krachten die het zeil op moet vangen kan het doek worden aangepast naar wens. Hierdoor is dit doek zowel geschikt voor touring en cruising als voor wedstrijden. Specificaties (PDF)

 

 

Fibercon Dyneema Hybrid

Dit doek is een van de nieuwste ontwikkelingen van Contender en is speciaal gemaakt voor performance cruising. Het biedt een hoge UV- en schimmelbestendigheid door de soort garen. Daarnaast levert het zeer goede zeileigenschappen en hanteerbaarheid op het water. Specificaties (PDF)

 

 

MAXX Racing Laminate

Voor wedstrijd en racing is MAXX Racing Laminate de beste optie. Het is zeer stabiel, heeft een hoge rekweerstand en is zeer goed te trimmen en te hanteren op het water. Door Black Armid Fibres in meerdere lagen en richtingen worden krachten goed verdeeld over het zeil en blijft het zeil beter in vorm. Specificaties (PDF)