Zeilhuiken, Maindropsystemen en Rolfokhoezen

 

Er bestaan verschillende sailcovers om uw zeilen te beschermen tegen weer en wind, hieronder vindt u informatie over de verschillende optie's.

 

Zeilhuik

Als u uw zeil goed wilt beschermen dan kunt u er niet omheen, een zeilhuik. Wij maken gebruik van het doek Weathermax. Dit omdat Weathermax UV bestendig, waterdicht, goed ademend, weersbestendig en er een ruime keuze aan kleuren is.

 

 

Maindrop

Het maindrop systeem is in combinatie met lazy jacks een perfect systeem in een handomdraai op te doeken en in de maindrop waterdicht af te sluiten. De lazy jacks zorgen ervoor dat uw grootzeil gemakkelijk in de maindrop valt.

Een nieuw maindrop systeem wordt persoonlijk door ons ingemeten, maar het is ook mogelijk om uw oude maindrop langs te brengen zodat wij het model kunnen overnemen. Het maindrop systeem wordt uitgevoerd met een aparte huik om de mast zodat het geheel goed waterdicht is.

Wij maken gebruik van een waterdicht maar toch goed ventilerend doek, waardoor als het zeil opgeborgen is zelf nog kan drogen, dit helpt om schimmelvorming te voorkomen. Ook maken wij gebruik van goede kwaliteit ritsen van YKK en sterke uv bestendige garen.

 

Rolfokhoes of Rocon

Een rolfokbeschermhoes die gemakkelijk in gebruik is en uw rolgenua goed beschermt tegen alle weersinvloeden.

De Rocon wordt gemaakt van Markilux® (acryl) of Weather Max® (uniek samengesteld polymeer afgewerkt met Hydromax™), dat waterafstotend, luchtdoorlatend en goed UV bestendig is, waardoor het een lange levensduur heeft en weinig tot geen verkleuring oplevert. Het materiaal is vormvast en schimmelbestendig. De stoffen zijn in diverse kleuren leverbaar.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

 

Meer informatie over materiaal en doeksoorten